Aantal dagen onderweg - Reisverslag uit Hama, Syrië van Riette - WaarBenJij.nu Aantal dagen onderweg - Reisverslag uit Hama, Syrië van Riette - WaarBenJij.nu

Aantal dagen onderweg

Door: Riette

Blijf op de hoogte en volg Riette

29 December 2010 | Syrië, Hama

Hallo.

Inmiddels zit ik al weer een aantal dagen in Syrie. Tweede kerstdag vertrokken met Turkish Airlines, die vliegtuigmaatschappij waarvan een vliegtuig een tijdje terug naast de landingsbaan op Schiphol is geland....

Maar bij ons ging de vlucht helemaal goed. :-) Met een tussenstop in Istanbul. We hadden nog wel een uur vertraging, dus kwamen erg laat (of vroeg) in Syrie aan. Ca half 4 in de ochtend.

Gestart in Damascus. Erg leuke stad. We hebben daar veel gezien, van een hele grote moskee, tot een (iets wat bouwvallig en klein) paleis. En natuurlijk veel winkeltjes in smalle straatjes. Zoals je het middenoosten voorstelt.

De derde dag hebben we Damascus verlaten en zijn we via een klooster naar Krak de Chevaliers gereden. Onderweg zijn we bij een dorpje gekomen waar ze nog Aremeens spraken, de taal die Christus ook gesproken zou hebben. Een vrouw heeft ons een demonstratie gegeven van Aremeens. Maar ja, controleren is wat lastig.... Het klonk wel.

Bij Krak de Chevaliers ligt een kruisvaarderskasteel. Erg mooi en nog veel in oorspronkelijke staat. Super om te zien en doorheen te dwalen.

Vandaag de vierde dag. Ik zit nu in Hama, een grote stad waar een aantal grote waterraden zijn. Oorspronkelijk waren er meer dan 100, maar tegenwoordig nog een enkele. Vanmiddag zijn we ook bij een zuilengalerij geweest. Wow. Dat was erg byzonder. Volgens mij heette het Apamea, maar weet dat niet meer zeker... (vergeten de reisbeschrijving te halen toen ik dit intypte).

De reis bevalt me tot dusver erg goed. Syrie is erg verrassend en mooi. Morgen gaan we naar Aleppo. Ben benieuwd hoe dat is.

Groet, Riette

Note: vanavond gaan we een streekgerecht uitproberen met lamsvlees in yoghurtsaus. Hopelijk erg lekker... :-)

• 29 December 2010 - 15:49

Jacob:

Spijtig dat StreetView niet werkt in Syrië. Het zou wel wat hebben om je vanuit mijn luie stoel achterna te reizen. Klinkt goed allemaal zeg.
    Veel plezier nog! J.

• 30 December 2010 - 05:47

Henk:

Het schapenvlees was best lekker, alleen wat weinig.

• 30 December 2010 - 22:30

Jan:

Hoi Riëtte,

Even klimaatneutrale aanhef om maar zo te zeggen (l).
    Even op de landkaart ingezoomd met Google Earth. Ik zie midden in de stad Aleppo een soort van stadion liggen. Als je zeer sterk inzoomt lijkt het wel een lanceerinrichting van kernwapens... Ssssst.
    De kaart op Sawadee-site is overzichtelijker en ik kan goed volgen waar je bent en wat jullie uitspoken. Vandaag o.a. dode stad bezocht las ik... ; nou hier is het ook nogal doods ... haha ;)

Grappig ook net het verslag van Henk gelezen, kan ik mooi checken of jullie een beetje 'één verhaal' aanhouden.

Goed veel plezier verder, groeten aan Henk. Geeft me goed gevoel zo'n bodyguard om je heen.

Liefs, Jan xx *-*

• 31 December 2010 - 18:14

Jan:

Oudejaaravond home alone part III,
    ....oh nee, ik ken je nu 2 jaar :*))

Hola Agradable,
    Veel plezier vanavond, proost en de allerbeste wensen natuurlijk!!
    Nu alleen met Jay Pee oud & nieuw vieren. Bezoek aan Wiebe & Mariëtte dus geskipt daar JP nog wat te ziek is.

Liefs, dikke nieuwjaarskus en een very happy 2011 met vele mooie reizen!

Cherio,
    Jan & Jay Pee

• 01 Januari 2011 - 10:16

Happy New Year!!!!:

Hee Riette!

Dat klinkt allemaal goed zeg, leuke groep ook? Ik hoop dat 2011 een top jaar voor je wordt! Geniet daar nog even! Ciao, Annet.