Langlaufen in Seefeld
Door: Riette
Blijf op de hoogte en volg Riette
30 Januari 2009 | Oostenrijk, Seefeld in Tirol
Ik had een dag van tevoren de kaartjes van de trein gekocht. Helaas waren de couchettes allemaal bezet, dus slaap ik de hele nacht op een stoel. Volgens de baliemedewerkster van de NS zou dit een ruime slaapstoel zijn. Maar op de heenreis zat ik in een coupe met 2 banken tegenover elkaar. Gelukkig zat ik er slechts met 1 man in, dus konden we languit op de banken liggen. Hierdoor toch nog wat geslapen; anders was het geen doen geweest.
De reis was sowieso heftig. Gedurende de nacht/ochtend moest ik 3 keer overstappen. Dus van slapen kwam er weinig terecht.
Rond 9 uur in de ochtend kwam ik in Seefeld aan. Meteen naar het hotel gelopen waar ik meteen mijn kamer in kon. Omkleden, en langlaufen. Helaas tot op heden weinig zon gehad. Maar wel goede sneeuw.
Tips voor de volgende keer:
- met de gastenkaart van het hotel kan je voor 10 euro een buskaart kopen waarmee je alle dagen direct zo de bus in kan stappen. Dit is bij het VVV te halen (je krijgt dan een stikker op je gastenkaart).
- de gastenkaart is tevens de vrijgeleide om alle loipes te gebruiken. Het is dan handig om het kaartje aan je jas te bevestigen, zodat je snel langs de controles kan.
- het is wellicht goedkoper om het kaartje naar Seefeld in Duitsland te kopen. In ieder geval had ik nu een kaartje dat 2 maanden geldig was. Tja, voor deze flexibiliteit betaal je natuurlijk voor, terwijl ik dat niet nodig heb....