Go slow in Belize - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Riette - WaarBenJij.nu Go slow in Belize - Reisverslag uit Caye Caulker, Belize van Riette - WaarBenJij.nu

Go slow in Belize

Door: Riette

Blijf op de hoogte en volg Riette

28 December 2008 | Belize, Caye Caulker

Tweede kerstdag zijn we naar Belize vertrokken. Naar Caye Caulker, een eilandje dat ca 45 minuten varen van Belize City ligt. Vlakbij Caye Caulker ligt San Pedro, het eiland waar Madonna in een nummer over heeft gezongen in het nummer La Isla Bonita.

"Last night I dreamt of San Pedro....
Tropical the island breeze, All of nature wild and free, This is where I long to be, La isla bonita"

Maar goed, wij zaten dus op Caye Caulker waar de lijfspreuk "go slow" is. Het is een relaxed eiland, met veel hotels en restaurantjes / barretjes.

De volgende dag hebben we een dagtrip gemaakt met een bootje. In de ochtend hebben we zeekoeien mogen bewonderen en 's middags zijn we gaan snorkelen.

Een zeekoe is een vrij log dier dat leeft in de zee en veel groenvoer eet (hij is vegetarisch). In principe leven ze onderwater, maar zo af en toe komen ze wat lucht happen. En dat is dan het moment dat ze boven het water uitsteken, en wij klaarstonden met onze camera's om een mooie foto te maken. Ik ben benieuwd of er een goede foto tussen zit, want het luchthappen kan een zeekoe erg snel. En mijn reflexen waren soms net wat trager dan de zeekoe. Maar ondanks dat, was het wel geweldig deze beesten in de vrije natuur te zien.

Het snorkelen was ook schitterend. Veel mooie gekleurde vissen gezien. Het koraal daarentegen vond ik wat doffig en weinig kleur bevatten. Waarschijnlijk heeft het koraal veel geleden van het toerisme of andere menselijke activiteiten.

Als kers op het toetje zijn we ook nog verrast door een paar dolfijnen die langs het bootje zwommen.

Deze dag was een geweldige afsluiting van de vakantie. Morgen gaat de groep naar Tulum en vertrek ik vanaf Belize City Airport naar Miami. Om vanaf daar naar Nederland te vliegen.....