Eerste dagen in Mexico - Reisverslag uit San Cristóbal, Mexico van Riette - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Mexico - Reisverslag uit San Cristóbal, Mexico van Riette - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Mexico

Door: Riette

Blijf op de hoogte en volg Riette

18 December 2008 | Mexico, San Cristóbal

Na een lange reisdag zijn we gisteren in Mexico aangekomen. Vanuit Guatemala met een busje naar de grens, vandaar door niemandsland in een ander busje, vervolgens overgestapt in busje nr 3 die ons naar een grote bus leidde die naar San Cristobal reed (hoogte ca 2100m). Deze laatste bus was overigens erg luxe. We hadden zelfs tv waar een spaanse film op werd vertoond. Aangezien mijn spaans nog niet zo goed is, hebben we met een aantal het verhaal er zelf bij verzonnen. Je moet toch iets om de tijd te doden... :-)

Vandaag naar een dorpje buiten San Cristobal gegaan, waar nog indianen leven. Eerst de kerk bezichtigd, waar net de collectebussen werden geleegd. Het geld werd op het altaar geteld. De bussen werden 2x per jaar geleegd, dus de mannen waren een tijd bezig om alles te tellen.

De kleding van deze mensen was erg mooi. Veel geborduurd en de mannen hadden ook allerlei kleurige linten op hun rug. Helaas willen ze niet op de foto. Hopelijk kan ik een aantal plaatjes via google achterhalen...

Morgen een wandeling in een ander dorpje. En dan naar Palenque. De echte ruines.

• 21 December 2008 - 23:34

Jan:

22-12-08

Hai Riëtte,

Leuk hoor om je reisverslag te volgen. Jammer dat de indianen niet op de foto willen, heeft wellicht met hun religie te maken. Misschien zijn ze wel bang voor voodoo of andere geesten?
    Het gaat zeker nu wel erg snel. Zal dit berichtje ook naar je gewone mail sturen, maar waarschijnlijk volg je het ook op deze dagboeksite.
    Wederom veel plezier en benieuwd naar je volgende avonturen.

Hier in Nederland geen bijzonderheden, kalm winterweer en Jay Pee heeft natuurlijk schoolvakantie, wat ik heel leuk vind, want hij komt een paar dagen naar me toe.

Groet, Jan de Koning

• 24 December 2008 - 23:02

Henk:

Hallo Riëtte,

Normaal krijg ik altijd een berichtje van waarbenjij.nu, als je weer gepost hebt, maar de laatste dus even niet.
    Toevallig klikte ik weer eens op je site en zowaar een nieuw berichtje.
    Zo, SNP goes luxery? Ik heb nog nooit een bus gehad met welke organisatie dan ook met een TV erin. Vast ook een waitress met overheerlijke koffie?
    Het dorp met de indianen klinkt authentiek. Dank zij Frank Govers en 'zijn' Robein Intensief, blijven de kleuren zo mooi van die mensen daar. Bij de Massai in Kenia zag ik dat ook al.
    Jammer, dat ze niet op de foto willen. Heb je het ook niet stiekem geprobeerd?
    Inmiddels ben je bij de ruines aangeland denk ik. In een volgend verslag van jou lezen we daar ongetwijfeld weer over. Toch nog even een vraagje. De traptreden van de tempels in Laos en Cambodja waren erg stijl en de aantredes waren nogal kort. Vind je dat daar ook terug?

In NL kunnen de schaatsen uit het vet. Vanaf morgen komt er een vorstperiode van in ieder geval 10 dagen. Er is nu al een enorme run op schaatsen en het slijpen ervan op gang gekomen. Het Elfstedenwoord is ook al weer van stal gehaald. Wellicht een beetje voorbarig, vooralsnog kabbelen de zwanen nog door het water.
    Veel plezier in het warme Mexico.

Gr. Henk