Naar Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Riette - WaarBenJij.nu Naar Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Riette - WaarBenJij.nu

Naar Madrid

Door: Riette

Blijf op de hoogte en volg Riette

08 Februari 2008 | Spanje, Madrid

Op bezoek bij Patrick. Een kennis die al enige maanden in Spanje werkt voor ING Nationale Nederlanden. Ben erg benieuwd hoe het met hem gaat en hoe hij het daar vind.

In een record-tijd ben ik door de douane. Van thuis tot en met de douane vergt mij slechts 45 minuten! De truc: ik ben met de fiets naar het station gefietst en van daaruit met de trein naar Schiphol. Omdat ik geen bagage heb (alleen een dagrugzakje met een extra t-shirt en sokken), kan ik zelf online inchecken en hoef ik geen bagage af te geven. Verbazingwekkend hoe snel je dan bij het vliegtuig kan zijn.

Het vliegtuig zou erg vroeg vertrekken, maar helaas heb ik vertraging waardoor ik later in Madrid aankom. Met de metro naar het centrum gereden, waar mijn hotel was. Inchecken, en lekker de stad in.

Althans, dat was de gedachte. Want in nog geen uur was ik al gerold van mijn portemonnaie. Niet te geloven. Ik had een broodje gekocht en zat wat te klungelen met mijn geld. Dat zit in mijn rugzak, achter een rits. Maar waarschijnlijk heeft dat gestuntel een zakkenroller geattendeerd.... Snel de pasjes laten blokkeren... en een mazzel dat ik Patrick snel zou zien. Dan kon ik hem leegplukken, om dit weekendje te overleven :-)

Gelukkig duurde de aangifte bij de politie niet lang. Mede dankzij de Spaanse taalvaardigheid van Patrick. Want zelfs de politie kent nauwelijks Engels spreken, evenals de overige Spanjaarden....

Na ca een halfuurtje op het politiebureau kon het leuke weekendje beginnen. Lekker tapas gegeten, wat door de stad gewandeld, lekker in een park zitten...... lekker eruit en super zonnig weer!